Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس براساس لایحه بودجه سال 97 کشور دولت درآمد 17 هزار و 400 میلیارد تومانی را  در تبصره 18 این لایحه از محل تفاوت نرخ حاملهای انرژی دیده است که به استناد این بند می توان گفت به استقبال افزایش قیمت حامل‌های انرژی رفته است.

طبق تبصره 18 بودجه لایحه بودجه 100درصد مابه‌التفاوت قیمت حامل‌های انرژی در سال 97 نسبت به ابتدای سال 96 به حساب خاصی نزد خزانه واریز خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه در نشست خبری که اخیرا برگزار کرد افزایش قیمت حامل‌های انرژی را رد نکرد ولی در لفافه گفته است: هم‌اکنون دولت برنامه مشخصی برای افزایش نرخ حامل‌های انرژی در سال‌ جاری ندارد.

وی تصریح کرد:دولت مجوز افزایش قیمت حامل‌های انرژی را طبق بودجه سال 96 دارد و می‌تواند تا سقف 48 هزار میلیارد تومان کسب درآمد کند.

در پی انتشار مفاد لایحه بودجه سال آینده و اعلام حتمی افزایش قیمت حامل‌ها برخی از رسانه‌های خبری به نقل از منابع نامشخص اقدام به انتشار اخباری از میزان افزایش قیمت حامل‌های انرژی و حتی زمان اجرای آن کردند، تاحدی که اعلام شده است قیمت بنزین 1500 تومان در هر لیتر و قیمت گازوئیل به 400 تومان می رسد.

خبرگزاری فارس در راستا پیگیری این اخبار با چند تن از مسئولان در سازمان برنامه و بودجه، وزارت نیرو و صنعت نفت گفت وگو کرد تا از آخرین وضعیت تصمیمات دولت در این باره مطلع شود.

*3 سناریو برای قیمت حامل های انرژی

یک مقام مسئول در سازمان برنامه و بودجه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، ضمن تأیید افزایش نرخ حامل‌های انرژی، به سناریوی‌های احتمالی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر 3 سناریو با ارقام متفاوت مطرح است که در تعامل با مجلس قیمت و زمان اجرا نهایی می‌شود.

وی تأکید کرد: هر کدام از این سناریوها رویکرد مقاومتی بنا به ملاحظات بخش‌های مختلف اقتصادی دارد.

این مقام مسئول افزود: نرخ پیشنهاد‌ی بنزین از 1400 تا 1700 تومان مطرح است، زیرا دولت 2 هدف را دنبال می‌کند، اول آنکه بتواند مصرف را کنترل کند و در نهایت از درآمد آن برای تولید اشتغال بهره ببرد.

وی خاطرنشان می‌کند: دولت سقف درآمدی برای حامل‌ها را 17 هزار و 400 میلیارد تومان پیش‌بینی کرده و حتی این احتمال وجود دارد که در مجلس افزایش یا کاهش یابد.

این مسئول در سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به افزایش قیمت گازوئیل تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی و وزارت راه و شهرسازی روی افزایش این حامل حساسیت دارند، زیرا در قیمت تولیدات کشاورزی اثر خواهد داشت، بنابراین احتیاط لازم در ارائه سناریوها وجود دارد.

وی بابیان اینکه در رسانه‌ها زمان اجرای افزایش حامل‌های انرژی از دی‌ماه مطرح می‌شود، بیان داشت: هنوز زمان قطعی نشده و در تعاملات و بررسی‌ها اعلام خواهد داشت.

*پیشنهاد بیش از 90 تومانی برای هر کیلو وات برق

هوشنگ فلاحتیان معاون وزیر نیرو نیز در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در پاسخ به این سوال که آیا وزارت نیرو پیشنهاد جدیدی در خصوص قیمت برق به دولت ارائه کرده است، گفت: آنچه که ما در خصوص قیمت جدید برق در دولت شنیده‌ایم از پل ارتباطی مثل سازمان برنامه و بودجه است.

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در پاسخ به این سؤال که وزارت نیرو برای قیمت برق چه میزان رشد را پیشنهاد داده است، گفت: متوسط فروش برق 67 تومان و  قیمت تمام شده برق بدون محاسبه سوخت در حال حاضر بیش از 100 تومان است، اما به هر حال و خوشبختانه سازمان برنامه و بودجه عدد بالای 90 تومان را برای قیمت تمام شده برق پذیرفته است.

*قیمت سی ان جی ثابت قیمت بنزین بالا می رود

این گزارش حاکی است یک مقام مسئول در صنعت نفت در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با اشاره به پیشنهادهای ارائه شده برای افزایش قیمت بنزین و سی ان جی گفت: در گفت وگو با کارشناسان صنعت سی ان جی و ارزیابی کشورهای مختلف به این نتیجه رسیدیم که قیمت سی ان جی باید حد اکثر 25 درصد قیمت بنزین تعیین شود که پیشنهاد خود را به وزارت صنعت ارائه کرده و با تایید معاون اول رئیس جمهور برای بررسی به سازمان برنامه و بودجه رفت.

وی ادامه داد: موکدا  مسئولان تصمیم گرفتند که قیمت سی ان جی ثابت و قیمت بنزین افزایش یابد؛ به طوریکه قیمت بنزین اگر برفرض 1500 تومان در هرلیتر  تعیین شود قیمت سی ان جی تغییر نخواهد کرد.

*پیشنهاد عرضه رایگان سی ان جی به تاکسی ها

این گزارش حاکی است همواره با افزایش قیمت بنزین هزینه حمل و نقل نیز افزایش پیدا می کند که ظاهرا پیشنهادهایی برای جلوگیری از افزایش قیمت حمل و نقل عمومی مطرح شده است، یک مقام مسئول  از ارائه پیشنهادهای جدید به منظور کنترل قیمت حمل و نقل عمومی در صورت افزایش قیمت بنزین خبر داده و می‌گوید: یکی از پیشنهادهای جدی که هم اکنون در سازمان برنامه مورد بررسی قرار می گیرد عرضه رایگان سی ان جی به 4 میلیون خودرو عمومی سی ان جی سوز است.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: براساس این پیشنهاد در صورت افزایش قیمت بنزین قیمت حمل و نقل عمومی نیز افزایش پیدا خواهد کرد که براین اساس پیشنهاد دادیم به جای پرداخت پول یارانه نقدی به تاکسی داران  سی ان جی سوز ، سی ان جی این خودرو ها تا 4 برابر قیمت یارانه نقدی رایگان داده شود که بخشی از این هزینه از حذف یارانه نقدی و بخشی نیز از افزایش قیمت بنزین تامین خواهد شد.

همچنین براساس جدول شماره 5 لایحه بودجه سال 97 کل کشور قیمت هر لیتر گازوئیل 20 درصد افزایش پیدا خواهد کرد که البته این افزایش همواره در براساس قانون برنامه ششم وجود داشته اما دولت به آن عمل نکرده است حال فرض کنیم که دولت اگر بخواهد قیمت گازوئیل را نیز افزایش دهد قیمت این حامل انرژی رقمی بین 360 تا 400 تومان در هر لیتر خواهد بود.

براساس آنچه که تاکنون مسئولان در خصوص قیمت حامل های انرژی مطرح کرده اند می توان جدول قیمت حامل های انرژی را تهیه کرد، حال باید منتظر اخبار رسمی درباره تصمیمات نهایی دولت درباره قیمت حامل‌های انرژی بود.

عنوان قیمت فعلی قیمت جدید بنزین معمولی/لیتر 1000 تومان 1400 تا 1700 تومان بنزین سوپر/لیتر 1200 تومان 1800 تا 2000 تومان متوسط فروش برق/کیلو وات 69 تومان 90 تومان سی ان جی/متر مکعب 300 تومان 300 تومان گازوئیل/لیتر 300 تومان 360 تا 400 تومان

انتهای پیام/م

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۲۳۸۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار رئیس مجلس نسبت به ابهامات موجود در مورد یارانه دارو/ مبلغ 74 همت نمی‌تواند باعث کنترل قیمت و بازار دارو شود/ دولت برای کنترل قیمت بازار دارو 180 همت در نظر بگیرد

به گزارش «نماینده» محمدباقر قالیباف در نشست علنی صبح امروز (سه‌شنبه، 11 اردیبهشت‌ماه1403) مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی بخش دوم بودجه سال 1403 گفت: با توجه به ابهاماتی که در بحث دارو در جدول شماره 14 وجود دارد و مبلغ 74 همت در نظر گرفته شده است و با توجه به اینکه بحث تسعیر ارز در جدول شماره 21 مورد بررسی قرار گرفت بنابراین اگر در حوزه دارو مبنا نرخ 28500 تومان یا 4200 تومان باشد، مبلغ ریالی آن متفاوت است. از دولت می‌خواهیم که این ابهام را توضیح دهد.

داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه کل کشور در پاسخ به پرسش رئیس مجلس اظهار داشت: در ارتباط با تأمین دارو ما مابه‌التفاوت نرخ دارو را به صورت یارانه‌ای در قالب جدول 14 تأمین کردیم، عددی که ما امسال پیش‌بینی کرده‌ایم نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده است و مبنای ما در ارتباط با تأمین ارز برای دارو همان نرخ مصوب کالاهای اساسی است چرا که شما تصویب کرده‌اید دارو و کالاهای اساسی با ارز ترجیحی توسط کارگروهی که در قانون تعیین شده است، مشخص شود.

دکتر قالیباف در ادامه بیان داشت: توضیحات نماینده دولت در این خصوص روشن است، وقتی این موارد باشد باید به جای 74 همت در جدول 14، 180 همت ارز ترجیحی (28500 تومانی) پیش‌بینی شود مگر اینکه دولت بخواهد سطح خرید و پشتیبانی دارو را کاهش دهد این بدین معنا است که دارو گران خواهد شد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه در ادامه در پاسخ به اظهارات رئیس مجلس گفت: در سال گذشته 69 همت پیش‌بینی شد که قسمتی از آن را باید به بانک مرکزی بابت مابه‌التفاوت ارز 4200 تومانی پرداخت می‌کردیم و قسمتی از آن را نیز باید به داروخانه‌ها و شرکت‌های تولیدکننده و پخش‌کننده دارو پرداخت می‌کردیم که قسمت دوم مابه‌التفاوت نرخ ارز بود بنابراین آن ساز و کاری که در سال گذشته انجام شد عینا همان ساز و کار برای سال جاری انجام خواهد شد و همان منابعی که پیش بینی کرده‌ایم برای سال جاری با افزایش مواجه شده و می‌توانیم با آن بازار دارو را کنترل کنیم.

دکتر قالیباف در واکنش به اظهارات رئیس سازمان برنامه و بودجه بیان کرد: توضیحات شما اینچنین است که مبنای بانک مرکزی 28500 تومان بوده و آن بخش از اقلامی که می‌خواستید با نرخ 4200 تومانی به صورت سیاست جبرانی انجام دهید، مابه‌التفاوت ریالی آن را با بانک مرکزی انجام دادید.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر بخواهید این کار را برای سال جاری انجام دهید روشن می‌گویم اگر برای این موضوع 180 همت در نظر گرفته نشود، در میانه کار ارز تأمین نمی‌شود یا اینکه یارانه تبدیل تسعیر جبران ریالی نخواهد شد. بنابراین می‌گویم ما نمی‌خواهیم که بازار دچار مشکل شود یا اینکه کسری ایجاد شود چرا که دارو و موارد مصرفی بیمارستانی جز مواردی است که نباید حتی یک روز دچار مشکل شود بنابراین این موضوعات را یا باید با سیاست‌های ریالی یا نرخ تسعیر ارز جبران شود. بنابراین هر تصمیمی که دولت دارد باید انجام داد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه نسبت به اظهارات رئیس مجلس گفت: مدیریت بازار دارو از جمله مواردی است که در اولویت کاری دولت قرار دارد، در سال گذشته در بحث تأمین دارو و مدیریت قیمت آن عملکرد مثبتی داشته‌ایم و برای سال جاری نیز منابعی که در جدول هدفمندی پیش‌بینی شده است بر اساس آنچه تصویب کرده‌اید انجام خواهد شد.

حمیدرضا حاجی بابایی در پاسخ به اظهارات رئیس مجلس و رئیس سازمان برنامه و بودجه بیان کرد: ما نتوانستیم تغییری در جدول 14 ایجاد کنیم چرا که در این موضوع بحث دارو، نان، آرد، کمیته امداد، بهزیستی و بحث 63 همت مدیریت انرژی نیاز به دقت نظر داشت که اگر ما تغییرات ایجاد می‌کردیم مشکلات بسیاری ایجاد می‌شد.

رئیس کمیسیون تلفیق بودجه 1403 ادامه داد: جدول شماره 14 از نظر ما دچار کسری مفرط است و اگر دولت نتواند این موارد را به خوبی انجام دهد، دچار مشکل اساسی خواهیم شد بنابراین دولت باید در این موضوع به صورت قوی وارد شود تا از بروز مشکلات جلوگیری کند.

وی یادآور شد: عددی که برای جدول شماره 14 در نظر گرفته شده بود هزار همت بود که ما آن را در کمیسیون به 758 همت رساندیم و اگر بخواهیم مواردی که بیان شد را اعمال کنیم باید به همان هزار همت برگردیم که نزدیک به 300 همت با آن فاصله داریم لذا از دولت می‌خواهم که با دقت نظر ویژه به این مسائل توجه کند.

دیگر خبرها

  • جهش گسترده قیمت‌ها در بازار خودرو/ آخرین قیمت پژ، دنا، سمند، شاهین، تارا و کوییک + جدول
  • افزایش جذابیت صنعت نیروگاهی کشور برای بخش خصوصی/عرضه برق در بورس
  • بنزین در امارات گران می‌شود
  • گمانه زنی درباره تصمیم مهم اسرائیل برای ۴۸ تا ۷۲ ساعت آینده/ هیات حماس قاهره را ترک کرد/ آمار شهدای غزه به ۳۴ هزار و ۵۳۵ تن افزایش یافت
  • گمانه زنی درباره تصمیم مهم اسرائیل برای 48 تا 72 ساعت آینده/ هیات حماس قاهره را ترک کرد/ آمار شهدای غزه به ۳۴ هزار و ۵۳۵ نفر افزایش یافت
  • هشدار رئیس مجلس نسبت به ابهامات موجود در مورد یارانه دارو/ مبلغ 74 همت نمی‌تواند باعث کنترل قیمت و بازار دارو شود/ دولت برای کنترل قیمت بازار دارو 180 همت در نظر بگیرد
  • جدول منابع و مصارف حوزه انرژی در بودجه ۱۴۰۳ مصوب شد
  • موافقت مجلس با جدول منابع و مصارف حوزه انرژی در بودجه ۱۴۰۳
  • مجلس با جدول اعتبارات «طرح‌های عمرانی» موافقت کرد
  • جدول منابع و مصارف «حوزه انرژی» به تصویب رسید