Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ براساس لایحه بودجه سال 97 کشور دولت درآمد 17 هزار و 400 میلیارد تومانی را در تبصره 18 این لایحه از محل تفاوت نرخ حامل‌های انرژی دیده است که به استناد این بند می توان گفت به استقبال افزایش قیمت حامل‌های انرژی رفته است.

طبق تبصره 18 بودجه لایحه بودجه 100درصد مابه‌التفاوت قیمت حامل‌های انرژی در سال 97 نسبت به ابتدای سال 96 به حساب خاصی نزد خزانه واریز خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه در نشست خبری که اخیرا برگزار کرد افزایش قیمت حامل‌های انرژی را رد نکرد ولی در لفافه گفته است: هم‌اکنون دولت برنامه مشخصی برای افزایش نرخ حامل‌های انرژی در سال‌ جاری ندارد.

وی تصریح کرد:دولت مجوز افزایش قیمت حامل‌های انرژی را طبق بودجه سال 96 دارد و می‌تواند تا سقف 48 هزار میلیارد تومان کسب درآمد کند.

در پی انتشار مفاد لایحه بودجه سال آینده و اعلام حتمی افزایش قیمت حامل‌ها برخی از رسانه‌های خبری به نقل از منابع نامشخص اقدام به انتشار اخباری از میزان افزایش قیمت حامل‌های انرژی و حتی زمان اجرای آن کردند، تاحدی که اعلام شده است قیمت بنزین 1500 تومان در هر لیتر و قیمت گازوئیل به 400 تومان می رسد.

خبرگزاری فارس در راستا پیگیری این اخبار با چند تن از مسئولان در سازمان برنامه و بودجه، وزارت نیرو و صنعت نفت گفت وگو کرد تا از آخرین وضعیت تصمیمات دولت در این باره مطلع شود.

*3 سناریو برای قیمت حامل های انرژی

یک مقام مسئول در سازمان برنامه و بودجه، ضمن تأیید افزایش نرخ حامل‌های انرژی، به سناریوی‌های احتمالی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر 3 سناریو با ارقام متفاوت مطرح است که در تعامل با مجلس قیمت و زمان اجرا نهایی می‌شود.

وی تأکید کرد: هر کدام از این سناریوها رویکرد مقاومتی بنا به ملاحظات بخش‌های مختلف اقتصادی دارد.

این مقام مسئول افزود: نرخ پیشنهاد‌ی بنزین از 1400 تا 1700 تومان مطرح است، زیرا دولت 2 هدف را دنبال می‌کند، اول آنکه بتواند مصرف را کنترل کند و در نهایت از درآمد آن برای تولید اشتغال بهره ببرد.

وی خاطرنشان می‌کند: دولت سقف درآمدی برای حامل‌ها را 17 هزار و 400 میلیارد تومان پیش‌بینی کرده و حتی این احتمال وجود دارد که در مجلس افزایش یا کاهش یابد.

این مسئول در سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به افزایش قیمت گازوئیل تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی و وزارت راه و شهرسازی روی افزایش این حامل حساسیت دارند، زیرا در قیمت تولیدات کشاورزی اثر خواهد داشت، بنابراین احتیاط لازم در ارائه سناریوها وجود دارد.

وی بابیان اینکه در رسانه‌ها زمان اجرای افزایش حامل‌های انرژی از دی‌ماه مطرح می‌شود، بیان داشت: هنوز زمان قطعی نشده و در تعاملات و بررسی‌ها اعلام خواهد داشت.

*پیشنهاد بیش از 90 تومانی برای هر کیلو وات برق

هوشنگ فلاحتیان معاون وزیر نیرو نیز در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در پاسخ به این سوال که آیا وزارت نیرو پیشنهاد جدیدی در خصوص قیمت برق به دولت ارائه کرده است، گفت: آنچه که ما در خصوص قیمت جدید برق در دولت شنیده‌ایم از پل ارتباطی مثل سازمان برنامه و بودجه است.

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در پاسخ به این سؤال که وزارت نیرو برای قیمت برق چه میزان رشد را پیشنهاد داده است، گفت: متوسط فروش برق 67 تومان و قیمت تمام شده برق بدون محاسبه سوخت در حال حاضر بیش از 100 تومان است، اما به هر حال و خوشبختانه سازمان برنامه و بودجه عدد بالای 90 تومان را برای قیمت تمام شده برق پذیرفته است.

*قیمت سی ان جی ثابت قیمت بنزین بالا می رود

این گزارش حاکی است یک مقام مسئول در صنعت نفت در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با اشاره به پیشنهادهای ارائه شده برای افزایش قیمت بنزین و سی ان جی گفت: در گفت وگو با کارشناسان صنعت سی ان جی و ارزیابی کشورهای مختلف به این نتیجه رسیدیم که قیمت سی ان جی باید حد اکثر 25 درصد قیمت بنزین تعیین شود که پیشنهاد خود را به وزارت صنعت ارائه کرده و با تایید معاون اول رئیس جمهور برای بررسی به سازمان برنامه و بودجه رفت.

وی ادامه داد: موکدا مسئولان تصمیم گرفتند که قیمت سی ان جی ثابت و قیمت بنزین افزایش یابد؛ به طوریکه قیمت بنزین اگر برفرض 1500 تومان در هرلیتر تعیین شود قیمت سی ان جی تغییر نخواهد کرد.

*پیشنهاد عرضه رایگان سی ان جی به تاکسی ها

این گزارش حاکی است همواره با افزایش قیمت بنزین هزینه حمل و نقل نیز افزایش پیدا می کند که ظاهرا پیشنهادهایی برای جلوگیری از افزایش قیمت حمل و نقل عمومی مطرح شده است، یک مقام مسئول از ارائه پیشنهادهای جدید به منظور کنترل قیمت حمل و نقل عمومی در صورت افزایش قیمت بنزین خبر داده و می‌گوید: یکی از پیشنهادهای جدی که هم اکنون در سازمان برنامه مورد بررسی قرار می گیرد عرضه رایگان سی ان جی به 4 میلیون خودرو عمومی سی ان جی سوز است.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: براساس این پیشنهاد در صورت افزایش قیمت بنزین قیمت حمل و نقل عمومی نیز افزایش پیدا خواهد کرد که براین اساس پیشنهاد دادیم به جای پرداخت پول یارانه نقدی به تاکسی داران سی ان جی سوز ، سی ان جی این خودرو ها تا 4 برابر قیمت یارانه نقدی رایگان داده شود که بخشی از این هزینه از حذف یارانه نقدی و بخشی نیز از افزایش قیمت بنزین تامین خواهد شد.

همچنین براساس جدول شماره 5 لایحه بودجه سال 97 کل کشور قیمت هر لیتر گازوئیل 20 درصد افزایش پیدا خواهد کرد که البته این افزایش همواره در براساس قانون برنامه ششم وجود داشته اما دولت به آن عمل نکرده است حال فرض کنیم که دولت اگر بخواهد قیمت گازوئیل را نیز افزایش دهد قیمت این حامل انرژی رقمی بین 360 تا 400 تومان در هر لیتر خواهد بود.

براساس آنچه که تاکنون مسئولان در خصوص قیمت حامل های انرژی مطرح کرده اند می توان جدول قیمت حامل های انرژی را تهیه کرد، حال باید منتظر اخبار رسمی درباره تصمیمات نهایی دولت درباره قیمت حامل‌های انرژی بود.

 

منبع: فارس

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۲۸۰۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد حساب واحد خزانه باعث افزایش شفافیت مالی می‌شود

علی خضریان سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی در تشریح جلسه این کمیسیون در خصوص بررسی آخرین وضعیت حساب واحد خزانه که با حضور مدیران وزارت امور اقتصادی و دارایی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی به ریاست حجت‌الاسلام پژمانفر برگزار شد، با تأکید بر تکلیف قانونی به همه دستگاه‌ها برای اجرای قانون و ایجاد حساب واحد خزانه اظهار داشت: بر اساس بند «ج» تبصره ۱۹ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کلیه دستگاه‌های اجرایی موظف به بستن حساب‌های فرعی ارزی و ریالی در بانک‌های خصوصی و دولتی و افتتاح حساب نزد بانک مرکزی بوده‌اند؛ و موظفند کلیه دریافت‌ها و پرداخت‌های خود را فقط از طریق حساب‌های افتتاح شده نزد بانک مرکزی انجام دهند.

وی افزود: در راستای تحقق منویات رهبری در خصوص اصلاح ساختار بودجه و انضباط بخشی به بودجه عمومی کشور، توجه به این بند قانونی مورد پیگیری کمیسیون قرار گرفت و بر اساس آخرین گزارش‌ها در سال ۱۴۰۲ اکثر دستگاه‌های اجرایی به طور کامل این قانون را اجرایی نموده‌اند و عمده حساب‌های فرعی باقی مانده متعلق به دستگاه‌های زیر مجموعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از جمله دانشگاه‌های علوم پزشکی و سازمان بیمه سلامت و شرکت‌های تابعه وزارت نفت بوده است.

خضریان با بیان اینکه اجرای حساب واحد خزانه پشتوانه مدیریت بودجه می‌باشد و بهره‌مندی از این ابزار منجر به انضباط بخشی به مسائل مالی دولت، شفافیت، ارتقاء و پایداری مالی بودجه خواهد شد، افزود: استقرار کامل حساب واحد خزانه مزایای مهمی دارد. از جمله اینکه دولت با استفاده از حساب واحد خزانه دولت می‌تواند نقدینگی خود را بهبود داده و به تعادل بودجه‌ای نزدیک‌تر شود. این امر باعث کاهش نیاز به استقراض از منابع خارجی و در نتیجه کاهش هزینه‌های استقراض می‌شود.

سخنگوی کمیسیون اصل نودم قانون اساسی ادامه داد: با ایجاد حساب واحد خزانه دولت می‌تواند درآمد‌ها و هزینه‌های خود را سامان بخشد، نقض بودجه را کاهش دهد و در نهایت برنامه‌های توسعه‌ای را بهبود ببخشد. ضمن اینکه این امر باعث افزایش شفافیت مالی می‌شود و به حسابرس‌ها و سایر نهاد‌های مربوطه امکان می‌دهد عملکرد مالی دولت را بهبود بخشند.

خضریان با بیان اینکه حساب واحد خزانه باعث کاهش خطرپذیری مالی دولت خواهد شد، گفت: با استقرار حساب واحد خزانه، دولت می‌تواند مدیریت خطرپذیری مالی خود را بهبود بخشد. این سیستم به دولت این امکان را می‌دهد تا برنامه‌های مالی خود را به طور دقیق‌تر برنامه‌ریزی کند و مدیریت نقدینگی را بهبود بخشد.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس گفت: سازمان بیمه سلامت ۴۰۰ حساب فعال در یکی از بانک‌ها دارد که مجموعاً رقمی بالغ بر ۷ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار در این حساب‌ها وجود دارد که مربوط به وام کارکنان درمان، حساب‌های متفرقه و ... می‌باشد. ضمن اینکه این حساب‌ها بدون داشتن مجوز از حساب خزانه و با نرخ سود ۷ درصدی در حساب پشتیبان تشکیل شده‌اند.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون اصل نود مجلس تصریح کرد: با توجه به پایان مهلت مقرر برای تعیین تکلیف این حساب‌ها یعنی پایان سال ۱۴۰۲ در این جلسه تأکید شد به صورت فوری و تا پایان اردیبهشت‌ماه این حساب‌ها نزد بانک مرکزی متمرکز شود؛ در غیر این صورت بانک مرکزی راساً اقدام به بستن این حساب‌ها و انتقال آن به حساب واحد خزانه خواهد کرد. همچنین مقرر شد در همین مهلت مقرر حساب‌های خالی نیز کامل بسته شود و کارگروهی با محوریت دیوان محاسبات و با مشارکت بانک مرکزی، وزارت اقتصاد، وزرات بهداشت و وزارت نفت تشکیل شود و این کارگروه به حسن اجرای مصوبه فوق نظارت کرده و گزارش آن را به کمیسیون ارائه کند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • تورم آلمان دوباره افزایش یافت
  • افزایش جذابیت صنعت نیروگاهی کشور برای بخش خصوصی
  • افزایش بیش از ۸۵۰۰ مگاواتی ظرفیت تولید برق کشور
  • جهش گسترده قیمت‌ها در بازار خودرو/ آخرین قیمت پژ، دنا، سمند، شاهین، تارا و کوییک + جدول
  • افزایش جذابیت صنعت نیروگاهی کشور برای بخش خصوصی/عرضه برق در بورس
  • ایجاد حساب واحد خزانه باعث افزایش شفافیت مالی می‌شود
  • افزایش مشارکت مردم در ساخت مسکن با تکیه بر عرضه زمین و پرداخت تسهیلات به آن‌ها
  • خبر خوش سخنگوی دولت برای بازنشستگان تامین اجتماعی
  • افزایش پیش‌بینی قیمت نفت به دنبال احتمال کاهش عرضه
  • تصمیم نهایی مجلس درباره یارانه‌ ها در سال ۱۴۰۳