Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-03@06:52:04 GMT

چرا آب و برق رایگان نشد؟

تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۶۸۵۷۳

‍‍‍‍‍‍

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، امسال پس از گذشت ۶ سال، با مصوبه هیئت وزیران، تعرفه‌های گاز تغییر کرد و مطابق با مدل پلکانی، مقرر شد تا سه پله اول گازبهای یارانه‌ای بپردازند و از پله سوم تا دوازدهم، هر پله نسبت به پله قبل، ۴۰ درصد افزایش قیمت گازبها داشته باشد.

در کشور ۵ اقلیم بندی در نظر گرفته شده که بر اساس آن، در اقلیم یک که سردترین منطقه کشور است، شرایط آسان‌تر در نظر گرفته شده؛ به طوری که در اقلیم یک، مشترکان تا ۵۰۰ متر مکعب مصرف، بدون تغییر تعرفه گاز هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تعرفه گاز در اقلیم دو، تا ۴۵۰ مترمکعب مصرف و در اقلیم سه، تا ۴۰۰ متر مکعب مصرف، بدون تغییر خواهد ماند. در پله دوازدهم، مبلغ هر مترمکعب گاز به ۱۹۹۵ تومان رسیده که نسبت به پله اول با قیمت ۴۸۳ تومان، حدود ۴ برابر تفاوت دارد.

به گفته نورموسوی مدیر امور گازرسانی شرکت ملی گاز، این تغییر تعرفه‌ها از سوی دولت، با استناد به ماده یک قانون هدفمندی یارانه‌ها و با هدف کاهش دادن مصرف گاز مشترکان پرمصرف، انجام شده است.

اوجی وزیر نفت نیز گفته است: این سیاست قیمتی، سبب کاهش مصرف از سوی مشترکان پرمصرف تا حد ۲۵ میلیون مترمکعب شده که معادل تولید گاز از یک فاز میدان گازی پارس جنوبی است.

این مدل پلکانی تغییر تعرفه‌ها، برای آب نیز از ابتدای اردیبهشت و برای برق هم، از ابتدای بهمن اعمال شده و قرار بود بر اساس بند (ی) تبصره ۸ ماده واحده قانون بودجه ۱۴۰۰ کل کشور، با درآمد ناشی از آن، قبوض گاز و برق و آب مشترکان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی، با تعرفه صفر یعنی رایگان محاسبه شود.

مدیران این دو نهاد مانند ملکشاهی مدیرکل حمایت‌های اجتماعی کمیته امداد و محرابی معاون فناوری اطلاعات سازمان بهزیستی نیز، از اقدام سازمان‌های مذکور برای معرفی مددجویان به وزارتخانه‌های نفت و نیرو خبر داده بودند.

در ادارات مجری قانون چه خبر است؟

به منظور بررسی روند اجرای این بخش از قانون، در قالب یک مددجو، سری به چند اداره آب، برق، گاز، کمیته امداد و بهزیستی زدیم.

در کمیته امداد خبری از ابلاغ بخشنامه رایگان شدن تعرفه‌های مددجویان نبود؛ یک کارمند بهزیستی نیز، بیان کرد که اگر بخشنامه ابلاغ شود، مددکاران خودشان اطلاعات و مدارک لازم را ارسال می‌کنند، اما هنوز دستورالعملی ابلاغ نشده است. یکی دیگر از کارمندان بهزیستی هم گفت: گاهی در تلویزیون مطالبی مطرح می‌شود که صحت ندارد.

وزارتخانه‌های نفت و نیرو اعلام کرده بودند که برای اجرای این قانون نیاز به دریافت اطلاعات از این دو نهاد حمایتی هستند، اما در ادارات زیرمجموعه خودشان نیز، خبری از ابلاغ بخشنامه نبود.

کارمندان ادارات آب و فاضلاب، توزیع برق و گاز، اعلام کردند که آن‌ها نیز فقط اخبار این موضوع را شنیده‌اند، اما هنوز دستوری برای اجرای قانون به آن‌ها داده نشده است.

در نهایت، آب پاکی را مدیر امور مشترکان گاز یکی از مناطق تهران روی دست ما ریخت و گفت: «بزن توی دهنش هر کی اینو گفته؛ گازبها و پول آب و برق رو تا قرون آخر می‌گیرن»!

یازده ماه از ابتدای سال ۱۴۰۰ گذشته، اما هنوز این بخش از قانون بودجه امسال اجرایی نشده و رئیس فراکسیون خیرین و امور خیریه مجلس شورای اسلامی گفته، معافیت مددجویان تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی از پرداخت هزینه آب و برق و گاز، در بودجه سال آینده نیز تمدید خواهد شد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان این مطلب برایم مفید است بلی ۰ نفر این پست را پسندیده اند لینک کوتاه لینک کپی شد رایگان تعرفه آب آب و برق مصوبه تعرفه گاز رایگان شدن آب اخبار مرتبط وعده آب و برق مجانی چه شد؟ قیمت گاز مجتمع های صنعتی ابلاغ شد تعرفه گاز چقدر افزایش می یابد؟ مجلس با کاهش گازبهای کوره های آجرپزی موافقت کرد آب، برق و گاز مدارس رایگان شد آخرین جزییات‌ پروژه کریدور بادی شرق‌ ارسال نظر

قیمت مسکن صرافی ارز دیجیتال خرید ارز دیجیتال نقشه مترو تهران تقویم ۱۴۰۰ آخرین خبر ها چرا آب و برق رایگان نشد؟ خواب کافی به دریافت کالری کمتر کمک می کند ارتباط کمبود ویتامین D با ریسک بالای ابتلا به کرونا وزیر اقتصاد اعضای جدید شورای عالی مالیاتی را منصوب کرد فرمان فیس‌بوک در دست ۴ درصد از کاربران اوکراین در کشمکش آمریکا و روسیه صفحه اول روزنامه های امروز (۱۴۰۰/۱۱/۲۵) قیمت تخم مرغ (جدول) چه مدت بعد از بهبودی اومیکرون دوز تقویت‌کننده تزریق کنیم؟ باورهای غلط درباره موی سر همه چیز درباره انواع هپاتیت خواص فوق العاده شِوید! ۳نکته که زنان باید برای مراقبت از قلب خود بدانند ۳نکته که زنان باید برای مراقبت از قلب خود بدانند وجود سویه جدید «دلتاکرون» در انگلیس تایید شد چه کسانی می توانند در مراسم اعتکاف شرکت کنند؟ چرا هنگام خم شدن سردرد می گیریم؟ غذای بیرون بر، معاف از مالیات بر ارزش افزوده است بازار متلاطم گوشت قرمز یک ماه مانده به شب عید جنگل های چشم نواز پرتغال + عکس خروج نظامیان کانادا از اوکراین دستور وزیر خارجه استرالیا برای تعطیلی سفارت در کی یف حسین موسویان را اخراج کنید عراق بدهی های گازی را پرداخت می کند کلاهی که برخی رستوران ها سرِ مردم می گذارند + فیلم قیمت نفت رکورد هفت ساله را شکست معتقدم پوتین آماده تهاجم است حمایت آمریکا از تمامیت ارضی اوکراین وزارت اقتصاد جزییات مصوبه جدید بانکی را منتشر کرد حرف های آمریکا شایعات است منبع مطلع از مذاکرات: دور از دستیابی به یک توافق نیستیم درمان کرونای مزمن با آنتی هیستامین‌ های معمولی SX۵ فرداموتورز چند؟ + جدول قیمت کامل (۲۴ بهمن ۱۴۰۰) توییت سخنگوی دولت درباره عیدی کارمندان تصویب احراز هویت غیرحضوری شورای پول شویی قیمت خودروهای بورگوارد + جدول قیمت کامل (۲۴ بهمن ۱۴۰۰) روایت شمخانی از گفت و گوی تلفنی امشب او با علی باقری جزییات شیوه جدید افتتاح حساب اعلام شد اعتراض کامیونداران کانادایی ۳خودروساز را به دردسر انداخت قیمت خودروهای آمیکو + جدول قیمت کامل (۲۴ بهمن ۱۴۰۰) کنایه مجیدی به سرمربی ذوب آهن: توپ بازی را با خودش به خانه ببرد! وزیر بهداشت: از حضور در مراسم های غیرضروری خودداری کنید ارزان ترین آبمیوه گیری های بازار چند؟ + قیمت حذف معمار سیاسی چین / پشت پرده حزب کمونیست چه می‌گذرد؟ اثری از اصلاح ساختار بودجه دیده نمی شود قیمت خودروهای فیدلیتی + جدول قیمت کامل (۲۴ بهمن ۱۴۰۰) بن بست در مذاکرات هسته ای کیا سراتو چند؟ + جدول قیمت کامل (۲۴ بهمن ۱۴۰۰) قیمت خودروهای سیتروئن + جدول قیمت کامل (۲۴ بهمن ۱۴۰۰) گل دوم تیم قائمشهری کاملا سالم بود بازارچه آنلاین گوشی موبایل گوشی ال جی گوشی اپل، آیفون گوشی آنر DokwxNAm2RGmAAYq(1)-svg حوزه های پوشش خبری صفحه نخست  اقتصاد کلان  مسکن  طلا و ارز  خودرو  بورس  بیمه  بازرگانی  انرژی  صنعت  شهر  فناوری شبکه های اجتماعی  درباره ما  تماس با ما آرشیو  تبلیغات اخبار بیمه

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به

پایگاه خبری اقتصادآنلاین

میباشد و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری و خبرگزاری آسام

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: رایگان تعرفه آب آب و برق مصوبه تعرفه گاز رایگان شدن آب جدول قیمت کامل قیمت خودروهای کمیته امداد تعرفه گاز تعرفه ها آب و برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۶۸۵۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 افزایش حدود ۱۴۰۰ تایی اتوبوس‌های پایتخت در ۳۲ ماه اخیر/ ۲۵ میلیون یورو به نفع ایران عمل کردیم

شهردار گفت: نمی‌توانیم تمام مفاد قرارداد برقی‌سازی ناوگان عمومی پایتخت را جار بزنیم؛ ایران هزار و یک دشمن دارد. اگرچه عده‌ای می‌خواهند قرارداد را منحل کنند، ولی نمی‌توانند؛ این را به مردم نوید می‌دهیم.

به گزارش ایسنا،  علیرضا زاکانی در خصوص قرارداد با چین برای توسعه حمل و نقل عمومی، اظهار کرد: باید ببینیم تهران چه وضعیتی در حوزه حمل و نقل دارد. تردد در تهران به صورت ۶۶ درصد استفاده از وسایل شخصی و ۴۴ درصد استفاده از وسایل نقلیه عمومی است و علت آن هم عقب افتادگی تاریخی در نوسازی زیرساخت هاست.

وی با بیان اینکه در کشور هر ظرفیتی داشتیم دنبال کردیم تا خریدها از داخل صورت بگیرد، به طوری که قرارداد سه هزار دستگاه اتوبوس منعقد شد، تصریح کرد: طبق مستندات تهران ۱۱ هزار دستگاه اتوبوس نیاز دارد. ۳۲ ماه پیش روز معرفی بنده به عنوان شهردار هزار و ۸۸۰ اتوبوس تحویل گرفتیم که ۸۸۰ دستگاه آن فعال بود. امروز سه هزار و ۲۰۰ اتوبوس داریم که دو هزار و ۱۰۰ دستگاه اتوبوس در خطوط فعال هستند و تا چند روز آینده به سه هزار و ۴۰۰ دستگاه می رسد.

زاکانی با بیان اینکه ۶ هزار ون تهران مربوط به ۱۷ سال قبل بود و ۷۲ هزار تاکسی در تهران نیز وجود داشت که بخش قابل توجهی از آن با فرسودگی روبه رو بودند، تصریح کرد: پیش از سفر به چین برای اجلاس «یک کمربند یک جاده» قرارداد سه هزار دستگاه اتوبوس شامل دو هزار دستگاه دیزلی و هزار دستگاه برقی منعقد شد. پس از حضور در اجلاس پیگیری هایی برای انعقاد قرارداد مترو داشتیم.

وی افزود: در سال ۱۳۹۶ قراردادی برای ۶۹۱ دستگاه واگن مطرح شده بود و تا سال گذشته این طرح باقی مانده بود. پیش از سفر ما وزارت کشور در سفری این قرارداد را عملیاتی کرد. پس از ۶ سال عقب افتادگی که مقصر آن دولت قبلی بود، دولت انقلابی و جهادی اقدام کرد.

وی در ادامه یادآور شد: هشت رام قطار مترو به صورت کامل، ۱۰ رام قطعات و مابقی به صورت انتقال تکنولوژی وارد می شود. ما در چین با شرکت مربوطه اقدام به مذاکره کردیم و با پشتیبان مالی طرح نیز هماهنگی ها را انجام دادیم و قرارداد ۲۴ تا ۲۷ ماهه به ۱۲ تا ۱۴ ماه کاهش یافت و یک سال به نفع ایران شد.

زاکانی همچنین تصریح کرد: سهم اولیه ما دریافت شده بود و به همین دلیل یک سال به نفع ایران تمام شد. با مذاکره با چینی ها ۷.۵ میلیون یورو تکنولوژی ساخت بوژی را به ما دادند و مکلف شدند توسعه واگن سازی را برای ما انجام دهند. 

شهردار تهران با بیان اینکه این اقدام یک جهش برای داخل است، یادآور شد: میزان ساخت بوژی را برای کشور جلو انداختیم و ۲۵ میلیون یورو به نفع ایران تمام شد و فضای جدیدی برای خدمت در کشور فراهم شد. ۶۳۰ دستگاه نیز به ۷۹۱ دستگاه واگن رسید. نمونه کامل یک به یک خردادماه ساخته و در اواخر سال واگن ها وارد کشور خواهد شد. ما به دنبال داخلی سازی بهترین قطعات هستیم و به سمت تزئینات نرفته ایم. بنده آمده ام که مردم را خوشحال کنم و با وجود صداهایی که شنیده می شود، ما توجهی به آن نداریم و مردم باید بدانند چه اتفاقات بزرگی در کشور رخ می دهد.

وی با اعلام اینکه اولین رام داخلی با همکاری مپنا، جهاد دانشگاهی و شرکت واگن سازی به صورت ۸۵ درصد داخلی سازی در حال تکمیل و یک افتخار برای کشور است، خاطرنشان کرد: ما خطوط را راه اندازی کرده ایم. مردم سالها در مترو با زحمت رو به رو بودند چون کسی به فکر آنها نبود.

زاکانی که در یک برنامه تلویزیونی سخن می‌گفت، با بیان اینکه ساخت خط ۸ و ۱۰ سال قبل آغاز شد و خط ۹ هفته آینده آغاز خواهد شد، گفت: تمام خطوط مترو غیر از خطوط ۹ و ۱۰ فعال هستند و یک انقلاب در مترو به عنوان زیرساخت ایجاد خواهد شد. ما به ازای ۲۵ سال قبل در سه تا چهار سال آینده، واگن وارد کشور خواهد شد. اورهال واگن ها نیز قابل مقایسه با گذشته نیست.

شهردار تهران با اشاره به حضور خود در چین به دعوت شهردار پکن، تصریح کرد: موضوع حمل و نقل، هوشمندسازی، زیست محیطی و پسماند از موضوعات بحث ما در چین بودند. امروز انقلابی در چین در این بخش ها صورت گرفته و این مباحث برای آنها دیگر موضوعیت ندارد. ما سعی کردیم هدف‌گذاری مالی در این سفر داشته باشیم. قیمت هایی که در ایران به ما داده شده بود با چین قابل مقایسه نبود. قیمت های چین ارزان تر  و کیفیت بالاتر بود.

وی افزود: سه هزار دستگاه اتوبوس داخلی خریداری شده بود و طرف داخلی به ما گفتند یک تا دو سال زمان می برد که اتوبوس ها را به ما تحویل دهند. ما گفتیم تولیدکنندگان با ما شریک شوند و در تکنولوژی و شراکت و ایجاد زمینه جدید وارد عمل شوند. هویت شهرداری و پول و امکانات قدرت آن است و آنها این شراکت را قبول کردند. قیمت داخل ایران ۳۴۷ هزار یورو اعلام شده بود و صورت جلسه ۳۲۲ هزار یورو و در نهایت ۳۱۶ هزار یورو بوده است. برای ۵۰۰ دستگاه با قیمت ۳۱۶ هزار یورو قرارداد بستیم و در چین دیدیم قیمت ها این چنین نیست.

زاکانی یادآور شد: چین حاضر شد با عددی کمتر از توافق با دولت ها با شهرداری تهران یوزانس کند. رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد که این اتفاق برای اولین بار صورت گرفت. در داخل کشور ۲۵ درصد نقد، ۲۵ درصد ملک و ۵۰ درصد تسهیلات می پردازیم. ما وقتی وارد مذاکره شدیم این گام را برداشتیم که با ما تفاهم یوزانس داشته باشند و یک میلیارد و ۴۰ میلیون یورو یوزانس برای اتوبوس، ون و تاکسی برقی یوزانس انجام شد. در آن زمان ما برای مجاب کردن چینی ها جهت یوزانس مذاکره می کردیم.

شهردار تهران با اعلام اینکه بانک شهر عامل ما بود و مسائل را دنبال می کرد، گفت: چینی ها با سفر به ایران قیمت های خود را اعلام کردند و یک میلیارد و ۶۷۰ میلیون یورو به تعداد ۲ هزار دستگاه اتوبوس، ۱۰ هزار دستگاه ون، ۲۷ هزار و ۵۰۰ دستگاه تاکسی و ۱۵۰ هزار دستگاه موتور برقی یوزانس شد. به دنبال آن تیم کارشناسی ما به چین اعزام شدند تا ببینند کدام شرکت کیفیت بهتری دارد و کیفیت بالا در چین متعلق به ۶ یا ۷ شرکت است.

وی افزود: تیم ما مباحث را به صورت کارشناسی بررسی کرد و شرکت های سازنده اتوبوس های مطابق با استانداردهای ما در ایران را معرفی کردند. برای مثال قابلیت باتری و دیگر بخش ها مورد بررسی قرار گرفت. ما با دستاوردهایی که از بررسی کسب کرده بودیم خود به چین سفر کردیم و بنده با تک تک کارخانه ها صحبت کردم و در رقابت، بهترین کیفیت و کمترین قیمت را توافق کردیم.

زاکانی با بیان اینکه شرکتی که مطرح شده تأمین کننده مالی است و تأمین کننده خطوط مترو یک شرکت نظامی چینی است، یادآور شد: شرکت هایی که قرارداد بستیم از شرکتهای معتبر به شمار می روند و بانک مرکزی به ما گفت امکان ندارد یکی از همین شرکت ها به ما خودرو بدهد. قرار شد چینی ها در ایران کارخانه بسازند، انتقال تکنولوژی انجام دهند، با شهرداری شریک شوند و یوزانس سه ساله بگیرند که این موضوع یک شیرینی و حلاوت دارد. 

شهردار تهران گفت: اگر این قرارداد پایدار شود ( که ضمانت نامه های آن برای پایدار شدن آمده است) تمام خودروهایی که قرارداد آن منعقد شده وارد شهر خواهد شد. ما تنها عامل پیگیری هستیم و دیگر دستگاه ها نیز دخیل هستند. ما اتوبوس را به قیمت ۲۲۰ هزار یورو خریداری کردیم و با احتساب ورود آن به شهر ۲۴۵ هزار یورو خواهد بود و باید ببینیم چه میزان اختلاف با رقم داخلی وجود دارد.

وی افزود: ما قرارداد را به آقای چمران به آقای تشکری و خانم سلیمانی تحویل دادیم که البته آقای تشکری در صحن شورا گفتند که تحویل نگرفتند و در تماسی که با ایشان گرفته شد گفتند که شاید به دستشان رسیده و یادشان نبوده است و سند آن موجود است. قرارداد را به وزارت اقتصاد، وزارت امور خارجه و بانک مرکزی دادیم. ما به ازای آن را دولت به ما می دهد. امکان ندارد این قرارداد منتشر شود و به صلاح کشور نیست. همه بخش ها در جریان قرارداد هستند.

زاکانی تأکید کرد: قرارداد آن چیزی نیست که بتوان آن را جار زد. ایران هزار و یک دشمن دارد. یک عده نمی‌خواهند اتفاقی بیفتد. مردم بدانند این افتخار برای این دولت و شهرداری است که دست به دست هم دادند تا گره از مشکلات مردم باز کنند.

شهردار تهران با بیان اینکه عده ای همت کردند که اجازه ندهند، کار انجام شود، گفت: این کارها بر ضد امنیت کشور است و می‌خواهند این قرارداد را منحل کنند اما خوشبختانه نمی‌توانند. این را به مردم نوید می‌دهیم و تمام این وسایل حمل و نقل عمومی ضمانت نامه رسمی بانکی دارند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • همتی: دولت ۶۰۰ هزار میلیارد پول چاپ کرده | از زمان هوخشتره تا شهریور ۱۴۰۰ بیشتر!
  • دستور وزیر دفاع روسیه به ارتش برای اختصاص تسلیحات بیشتر در جنگ اوکراین
  • عقب‌ماندگی تعرفه‌های پزشکی نسبت به رشد قیمت تمام شده خدمات
  • افزایش حدود ۱۴۰۰ تایی اتوبوس های پایتخت در ۳۲ ماه اخیر
  • ۱۴۰۰ اتوبوس به ناوگان حمل و نقل تهران اضافه شده است
  • رشد تعرفه های پزشکی نسبت به قیمت تمام شده خدمات عقب است
  • شهردار تهران: ۱۴۰۰ اتوبوس در ۳۲ ماه به ناوگان حمل و نقل تهران اضافه شده است
  •  افزایش حدود ۱۴۰۰ تایی اتوبوس‌های پایتخت در ۳۲ ماه اخیر/ ۲۵ میلیون یورو به نفع ایران عمل کردیم
  • ۱۴۰۰ اتوبوس در ۳۲ ماه به ناوگان حمل و نقل تهران اضافه شده است
  • افزایش ۱۴۰۰ اتوبوس به پایتخت در ۳۲ ماه اخیر